5 квітня 2022, 10:30, Україна

У Держпродспоживслужбі провели перевірку полів на наявність мишоподібних гризунів

Про це інформує Держпродспоживслужба.

Зазначається, що моніторинг поширення та чисельності мишоподібних гризунів у посівах зернових культур, ріпаку, багаторічних травах, садах та неорних землях проводився у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях.

Так, на обстежених площах чисельність гризунів не перевищує порогового рівня та становить 1-2 колонії на гектар на 7-23% площ. В окремих господарствах Черкаської та Одеської областей максимальна чисельність колоній на багаторічних травах, неорних землях становить 4-5 жилих кол./га.

Читати по темі: Опубліковано звіт щодо фітосанітарного стану посівів озимих культур в Україні

«Надалі збільшення чисельності гризунів відбуватиметься за рахунок міграції, розмноження та розселення молодих особин. За надпорогової (ЕПШ 3-5 жилих кол./га) щільності мишоподібних гризунів проводяться знешкодження їх родентицидами», — зазначають фахівці Держпродспоживслужби.

Також наголошується, що в господарствах постійно здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових, ріпаку, багаторічних трав та інших угідь.

Нагадаємо, що погодний сервіс Метео Фарм працюватиме безкоштовно до кінця 2022 року.