4 квітня 2022, 10:30, Світ

Експерт розповів, що цьогоріч багато аграріїв з усього світу отримають мегамаржинальність

Про це йдеться в матеріалі «Іван Мірошніченко: За рік світ чекає голод без українського зерна, олії та агропродукції» на AgroPolit.com.

«Наразі є світові залишки зерна. Попереду новий урожай. Традиційні країни експортери (ЄС, Північна та Південна Америка) за рахунок високих світових цін виграють. Вони зайдуть на наші ринки, ціни продажів будуть високі і у виробників цих країн буде мегамаржинальність. Тому геополітично вихід України зі світового ринку зерна на руку нашим конкурентам», — розповідає трейдер зі стажем, колишній депутат Іван Мірошніченко.

Але, за його словами, це буде короткостроковий виграш.

Читати по темі: Іван Мірошніченко: За рік світ чекає голод без українського зерна, олії та агропродукції

«За рік світ чекає голод без українського зерна, олії та агропродукції. Адже такий значний баланс агровиробницва ніхто не в змозі довго перекривати. Я вже мовчу про закриття «продовольчої дірки» у світі, яку закривала Україна весь цей час», — каже експерт.

Він наголосив, якщо Україна не експортуватиме агропродукцію один сезон, то світові запаси продовольства знизяться до мінімального рівня. І це вже буде дійсно критично для продовольчої безпеки світу. Якщо ж буде недобір врожаю цього року у світі, або станеться десь природній катаклізм, тоді продовольчий збій у світі трапиться раніше.

Українським аграріям пан Іван рекомендує сконцентрувати зусилля на проведенні посівної. Надважливим наразі є перемога, бо тільки за такої умови можна буде розблокувати порти і повернутися до нормального життя.

Детальніше про експорт сільгосппродукції та стан ринку читайте у матеріалі на AgroPolit.com.