1 квітня 2022, 15:00, Посівна

A.G.R. Group втратили доступ до більшості власних полів — ситуація критична

Про це йдеться у матеріалі «Посівна-2022 у холдингах: як працюють компанії в умовах війни».

На доступних до роботи полях наразі проводять закриття вологи та внесення добрив, йде активна передпосівна підготовка. Змінювати вже заплановану сівозміну тут не збираються, тому сіятимуть, як і планувалося, кукурудзу та сою.

«Сівбу розпочнемо, коли настануть оптимальні температури. На Полтавщині поки що нічого не змінюємо. Все, як планували. Якщо нічого критично не зміниться там, то працюємо згідно плану щодо культур, термінів сівби. А щодо інших кластерів, то будемо дивитися по обставинах. Наразі ми там не можемо працювати, але якщо ці території будуть звільнені від окупантів, то скоріш за все прийматимемо рішення щодо зміни культури. Будемо сіяти те, що встигнемо в такому разі. Кукурудзу точно не сіятимемо. І ті культури, які я запланував для Чернігівщини і Сумщини, вже не зможемо сіяти. Гречку або щось інше», — зазначає Олександр Аракелян, керівник агрономічного відділу «A.G.R. Group».

Читати по темі: Посівна-2022 у холдингах: як працюють компанії в умовах війни

Щодо посівів озимих культур, вони зосереджені на Херсонщині та Миколаївщині. Підживлення у компанії провести встигли ще до війни, але наразі доступу до полів немає, навіть щоб дізнатися, в якому стані перебувають рослини.

«Вже час проводити першу гербіцидну обробку. Ми намагалися по місцю дізнатися у виробників ЗЗР, у кого бази поблизу, чи є можливість на перше внесення щось підвезти та щось робити, але поки безрезультатно. Наразі там такі проблеми, що поля можуть бути заміновані. Людей відправляти туди небезпечно. Ми не візьмемо на себе такий ризик. Тобто, по цим регіонам взагалі поки що незрозуміла ситуація», — каже Олександр Аракелян.

Детальніше про перебіг весняно-польових робіт у агрохолдингів A.G.R. Group та «Агрейн» читайте у матеріалі на SuperAgronom.com.