1 квітня 2022, 13:30, Техніка

ПУМБ не видаватиме пільгові кредити на купівлю білоруської сільгосптехніки

Про це інформує прес-служба банку.

«ПУМБ прийняв рішення про припинення партнерських відносин з республікою білорусь за програмою пільгового кредитування на покупку сільгосптехніки білоруського виробництва», — йдеться в повідомленні.

Принципова позиція банку щодо розірвання співпраці з білоруськими партнерами насамперед пов’язана з підтримкою республіки російського вторгнення в Україну, а також надання своєї території для переміщення ворожих військ.

Читати по темі: Викрадену в Україні сільгосптехніку на €1 млн відстежили у Чечні завдяки позиційним системам

«Раніше сільськогосподарська техніка та вантажні автомобілі з білорусі сприяли розвитку бізнесу в обох державах. Натомість зараз республіка стала плацдармом для знищення не тільки аграрної галузі України, але й її мирного населення», — наголошують у прес-службі.

Співпраця ПУМБ з республікою білорусь тривала з 2016 року та мала на меті стимулювання поставок білоруської техніки в Україну через компенсування частини відсоткової ставки за кредитами на її придбання банку та його агро клієнтам.

«Зважаючи на поточну ситуацію, подальше подовження партнерських відносин між ПУМБ та урядом білорусі не є можливим, тому банк відмовився від усіх призначених компенсацій за діючими кредитами», — резюмували представники банку.