29 березня 2022, 15:00, Україна

В Україні падають ціни на кукурудзу — аналітика

Про це пише Latifundist.com з посиланням на «АПК-Інформ».

Повідомляється, що заниження ціни зумовлено сформованим профіцитом пропозицій кукурудзи за умов вкрай низького попиту з боку трейдерів, до того ж експорт через морські порти неможливий. Також в Україні відзначається помірний інтерес до зернової із боку внутрішніх споживачів в умовах високих запасів зерна в сільгоспвиробників.

«При цьому з урахуванням досить високого середнього показника вологості кукурудзи за ISO в Україні — на рівні 14,5% — і високої шпильки вона сильно схильна до ураження грибками, через що термін її зберігання, за оцінками експертів, не перевищує 2 місяців. В умовах, що склалися, багато аграріїв прагнуть реалізувати зернову в найкоротші терміни, через що готові поступатися в ціні», — йдеться в повідомленні.

Читати по темі: Аграріям варто врахувати потенційні проблеми з сушкою зерна — думка

Зазначається, що з кінця лютого ціни попиту переробників в середньому знизилися на 200-700 грн за тонну, а у південному регіоні — на 900 грн за тонну. Станом на 28 березня ціни озвучуються в межах 7300-8000 грн/т на базисі СРТ.

Додається, що суттєвіше зниження цін стримується високими витратами на логістику та переважанням попиту над пропозицією на ринку автоперевезень.

Нагадаємо, що експерти підрахували, скільки зерна залишилось в Україні.