28 березня 2022, 09:00, Україна

Новий міністр агрополітики окреслив пріоритетні задачі в сільському господарстві

Про це заявив новий міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський, йдеться в матеріалі «Є два ключові пріоритети — спрощення доступу аграріїв до кредитних ресурсів та логістика агропродукції» на AgroPolit.com.

«Слід дати можливість трейдерам, щоб вони надавали передоплату аграріям на закупівлю зерна нового врожаю і могли кредитувати їх. Сподіваюся, що найпізніше у понеділок з’явиться постанова КМУ про спрощення доступу кредитування для всіх аграріїв. Задача Мінагро — оперативно створити одинакові умови кредитування для всіх гравців на агроринку», — розповів Микола Сольський.

Читати по темі: Українські аграрії не мають змогу ні продавати, ні зберігати вирощене зерно

Що стосується експортної політики, пан Сольський зауважив, що в його команди є багато ідей і сумарно вони можуть дати позитивний результат.

«Нагадаю, що через порти раніше у нас експортувалося 4,5 млн тонн зернових, а через західні  кордони — декілька сотень тисяч тонн. Блокада портів фактично зупинила агроекспорт. Наразі ми шукаємо логістичні шляхи для часткового поновлення процесу спільно з «Укрзалізницею», трейдерами і Мінтрансом. Наразі немає основної ставки на якийсь конкретний шлях — є різні ідеї, наразі обговорюємо їх. Озвучу згодом, коли проаналізуємо», — каже міністр агрополітики.