21 березня 2022, 10:30, Посівна

Аграрій з Вінниччини розповів про перебіг весняно-польових робіт в області

Про це Суспільному розповів аграрій Сергій Тичко.

Він зазначив, що в компанії налаштовані досить оптимістично та на максимальний результат, щоб забезпечити продовольчу безпеку країні. З пальним у господарстві проблем не відчувають, бо закупили його завчасно.

«Ми будемо годувати всю Україну. Кожен шмат має бути засіяний. Зорано, внесено добрива», — каже пан Тичко.

Врожай озимої пшениці цьогоріч очікують не такий гарний, як минулого року. Причин кілька — нестача вологи та заморозки навесні, — з сумом розповідає аграрій.

Читати по темі: Ціни на добрива та пальне в Україні є катастрофою — аграрії б’ють на сполох

«На сьогодні пшениця в задовільному стані. Пізні заморозки згубно діють на кореневу систему і на розвиток пшениці. Але сподіваюсь: день-два і вона піде в ріст. Будемо розраховувати на гарний врожай», — зазначив аграрій.

Нагадаємо, що аграрії Львівщини вийшли на поля вчасно, погода дозволяє розпочати сезон, але цілком можливо, що через ряд причин урожай в регіоні буде нижчим, ніж минулоріч. Також активно готуються до посівної аграрії Тернопільщини, яким дозволили працювати цілодобово. До сівби ярих перейшли і одесити.

Також зазначимо, що на Волині сільгоспвиробники віддадуть перевагу сівбі ярої пшениці. Полтавщина ж цьогоріч заявила про повну готовність до посівної та забезпеченість всім необхідним (добривами, пальним, ЗЗР, насінням).