3 липня 2017, 10:00, Урожай

Град на Чернігівщині та Сумщині суттєво пошкодив майбутній урожай

У суботу, 1 липня, Чернігівщину охопила негода — злива була з градом та шквальним вітром. А в Менському районі взагалі пронісся смерч, повідомляє tsn.ua.

Справжнє кліматичне лихо відбулося у смт. Березне, Менського району. Як повідомляють тамтешні жителі з нема почав падати величезний град. Аграрії області ще не встигли оцінити втрати, але з впевненістю кажуть, що збитки будуть значні. Град також знищив чимало городніх культур у селі Локнисте Менського району.

Не менше лиха заподіяла негода у Сумах. На вулиці Ковпака два будівельні крани впали на гаражний кооператив, рух по місту був паралізований через повалені дерева та обірвані лінії електропередач. Постраждали жителі міста.

Агроном ТОВ «Агробізнес-ТСК», Скляров Віктор повідомив, що негода лише частково зачепила територію господарства, але тим не менше встигла нашкодити урожаю.

«Негода розпочалася у суботу о 18 годині. На території господарства повалені дерева. Ураганом пошкоджені складські приміщення. За результатами обстеження полів виявлено, що значною мірою вилягли посіви пшениці та ячменю, градом пошкодженні морква, столовий буряк, капуста. На щастя негода не завдала значної шкоди посівам соняшнику та кукурудзи», — повідомив Віктор Миколайович.

За лічені хвилини град знищив плодові культури, кущі помідорів, огірків, гілки плодових дерев. Особливо негода завдала шкоди плодам яблуні, вишні та абрикосу. Про це повідомляє на сторінці Фейсбук народний депутат України Олег Медуниця.