1 липня 2017, 10:30, Урожай

Нестача зернозбиральної техніки ускладнює жнива на Херсонщині

Жнива ранніх зернових вже розпочалися в Голопристанському, Скадовському та Чаплинському районах. Тут в минулі роки збирали по 50 і більше центнерів з гектара, зараз урожай очікується меншим, але не всі райони області однаково забезпечені технікою, повідомляє Traktorist, з посиланням на Херсон.CITY.

«Середнє навантаження на один комбайн по області становить 210 га, ця цифра різниться по районах, найбільше навантаження на комбайн спостерігається в Каховському, Генічеському та Каланчацькому районах (245–266 гектарів на один комбайн). Зараз в області наявні 2650 комбайнів, яких не вистачає» — повідомив директор Департаменту АПР Херсонської ОДА, Олександра Паливода.

Він додав, що обласна адміністрація намагається допомагати фермерам, підшукуючи в Україні організації що здають техніку в оренду.

Як відомо, на Херсонщині саме в Чаплинському та Іванівському районах у аграрів вийшла з ладу дорога техніка через неякісне пальне, водночас, за словами Паливоди, більшість господарств закупили пальне заздалегідь та забезпечені пальним майже стовідсотково.

Чи будуть господарства витрачатись на купівлю нових партій пального і перевірку якості вже закупленого або працюватимуть на власний ризик з наявними запасами — невідомо.