30 червня 2017, 15:30, Урожай

Одещина залучила до жнив 4,4 тисячі одиниць зернозбиральної техніки

На Одещині триває сезон жнив. До цьогорічного збору урожаю в перших числах липня долучаються північні сільськогосподарські райони Одещини, повідомляє Одеська ОДА.

Зокрема у Ананьївському районі триває підготовка зернозбиральної техніки. На полях району працюватиме 124 одиниці техніки, в тому числі 31 — залучено з інших районів та областей. Всього у районі 42 діючих сільськогосподарських підприємства.

«Завдяки тому, що райони  Одещини  готуються до цієї гарячої пори заздалегідь і ґрунтовно, нині жнивний ритм має набрати стабільно високі виробничі оберти», — зазначив депутати обласної ради, Анатолій Артеменко.

Нагадаємо: Жнива 2017 року розпочалися на півдні області з 20 червня, а це на 10 днів пізніше ніж у минулому році, у зв’язку з холодною весною. Всього було залучено 4,4 тис. зернозбиральних комбайнів, з них 3300 — з Одеської області та 1157 — з інших областей. Площа збирання ранніх зернових у 2017 році в Одеській області становить 1,5 млн. га.

Читати по темі: На Запоріжжі в період жнив планується залучити 2500 одиниць зернозбиральної техніки.

«Жнива на Одещині мають пройти організовано та своєчасно. Головна задача — не допустити втрат урожаю. Впевнений, аграрії отримають хороший урожай зернових», — зауважив голова обласної ради, Анатолій Урбанський.