17 лютого 2022, 11:00, Україна

Названо ТОП-15 компаній з найпотужнішою елеваторною базою

Про це пише Elevatorist.com.

Так «Кернел» залишається власником найбільшої кількісті та місткості елеваторів, які знаходяться в приватній власності. За рахунок добудованих «Трансгрейнтерміналу» і «Старокостянтинівського елеватору», розширенню деяких діючих зернокомплексів, об’єм одночасного зберігання «Кернел» зріс до 3,0 млн. тонн.

ГК «Прометей» та «Епіцент Агро» збільшили свої потужності шляхом придбання елеваторів інших підприємств («Прометей») та приватизації державного комбінату хлібопродуктів («Епіцентр»). Ці агрокомпанії, а також деякі інші, продовжують вже зараз нарощувати об’єми зберігання, не зупиняючись на досягнутому. Тому в наступному рейтингу ми побачимо чималі зміни.

Читати по темі: Компанія Прометей створила спеціалізований інтернет-магазин для агровиробників

І на останню сходинку рейтингу-2021 після покупки ще одного колишнього елеватору «Мрія Агрохолдинг» на Івано-Франківщині, попала компанія «Контінентал Фармерз Груп», потіснивши «Агропросперіс» з попереднього рейтингу-2020. В процесі оптимізації складських активів, «Агропросперіс» зменшив потужності зберігання у зв’язку з продажом одного елеватору.

Данні рейтингу з Карти елеваторів, інформації компаній та відкритих джерел.

Детальніше про кожну із компанії в списку читайте у матеріалі на Elevatorist.com.