16 лютого 2022, 09:35, Україна

В Україні очікується значне погіршення погодних умов

Про це інформують експерти Метео Фарм.

Найбільша кількість опадів передбачається в Закарпатській області, їх кількість місцями досягатиме 25 мм. Зростатиме небезпека сходження лавин в гірській місцевості. В Харківській, Одеській та Миколаївській областях передбачаються короткочасні опади.

«Погодні умови ускладняться сильним вітром південного, південно-західного напрямку. На Заході пориви досягатимуть 20-25 м/с, на решті території до 15-18 м/с», — зазначають метеорологи.

Читати по темі: Без паніки та затримок — аграрії повноцінно готуються до весняно-польових робіт

Температури навіть у нічний час триматимуться на плюсових відмітках 0...+5°С, лише в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях вона опуститься до -2...+1°С. Денні температури знаходитимуться в межах +3...+10°С.

В Кіровоградській, Чернівецькій, Вінницькій, Миколаївській та Херсонській областях повітря прогріється до +11...+12°С. Максимальне зростання температури до +16°С очікується в Одеській області.

«У столиці України суцільна хмарність, передбачаються значні опади у вигляді дощу. В нічний час стовпчик термометру зупиниться на позначці +2°С, денна температура повітря становитиме +8°С, температура ґрунту +5°С. Вітер південного напрямку 4 м/с», — розповідають фахівці.

Під кінець тижня, 18 лютого, рясні дощі продовжать йти по всій Україні.