10 лютого 2022, 11:15, Світ

Через спеку та сильні вітри в Австралії згоріло близько 60 тис. га сільгоспугідь

Про це пише Grain Central з посиланням на дані урядових онлай-карт надзвичайних ситуацій Австралії Emergency WA, передає Latifundist.com.

Повідомляється, що пожежі переміщалися здебільшого через відкриті сільськогосподарські угіддя. Сильні та поривчасті вітри роздували вогонь у напрямку сільськогосподарських об’єктів. Вогонь також поширився на стерню, яка залишилася після озимих. Загалом пожежі, на даний момент, понищили близько 60 тис. га сільгоспугідь.

Зазначається, що м’яка погода сприяла тому, що пожежні бригади зупинили поширення вогню в кількох штатах західної частини Австралії. Проте невдовзі очікується повернення спеки з максимальними температурами в діапазоні 35-42°C на переважній території пшеничного поясу.

Читати по темі: Урожайність соняшника та кукурудзи в Україні знизиться через зміну клімату — Світовий банк

«Пожежі знищили кілька ферм, будинків, підприємств і чагарникових заростей, а також через них людські життя попали під загрозу», — йдеться в повідомленні.

Додається, що пожежі вже знищили багато сільськогосподарських угідь та житлової власності. Але здебільшого зерносховища та ангари вціліли.

Нагадаємо, що науковці Укргідрометцентру вважають, — вже через 20 років світ може стати теплішим на 1,5°С порівняно з доіндустріальним рівнем. Це вже призводить до вагомих змін кілмату і позначається на сільському господарстві світу. Зокрема передбачається, що в Україні не буде традиційної зими з сильними морозами.