7 лютого 2022, 11:00, Україна

В Україні очікується суттєве потепління та дощі — тижневий прогноз погоди

Про це інформують експерти Метео Фарм.

«Упродовж тижня на всій території України пануватиме відлига, лише ближче до вихідних температури почнуть опускатися. Небо заполонять хмари, виключенням стануть західні та південні області, тут час від часу з’являтиметься сонце», — зазначають метеорологи.

За їх словами, короткочасні опади очікуються в північних, західних, східних та центральних областях. Значні опади пройдуть в Закарпатській області впродовж 7 лютого, на Сході, в Дніпровській, Полтавській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях 8 лютого. Вітер переважатиме західного, північно-західного напрямку, середня швидкість становитиме 2-9 м/с.

Читати по темі: В Інституті здоров’я рослин розповіли, як правильно підготуватись до весняно-польових робіт

Нічні температури на переважній території України знаходитимуться в межах -3…+4°С. Денні температури на Півночі та Сході коливатимуться від 0 до +6°С, в центральних та західних областях +1…+9°С.

На Півдні та в Чернівецькій області температури піднімуться найвище — до +2…+12°С. Температура ґрунту в північних, південних та східних областях досягне позначки 0…+4°С, на Заході та у центральних областях знаходитиметься в межах -3…+2°С.  

Нагадаємо, що погода в Україні навесні цього року буде досить нестабільною. Зокрема, метеорологи попереджають про суттєві температурні гойдалки у березні-квітні — від -10°C до +10°C.