3 лютого 2022, 09:30, Україна

У Держпродспоживслужбі розповіли про стан посівів озимих культур в Україні

Про це інформує прес-служба відомства.

«Відбір монолітів озимих культур для визначення життєздатності рослин та їх відрощування, в тому числі і за експрес-методами, проведеними спеціалістами управлінь фітосанітарної безпеки в рекомендовані строки засвідчують високу життєздатність рослин озимих пшениці, тритикале та жита (відростають 92-98% рослин)», — зазначається у матеріалі.

Читати по темі: Втрати озимих на Одещині можуть бути критичними через несприятливі погодні умови

Скрізь продовжується обстеження зерносховищ і складських приміщень, перевірка зерна і зернопродуктів на наявність комірних шкідників. Так, в окремих партіях фуражного зерна у Вінницькій області виявлено комірного довгоносика, зернову міль та борошняного кліща, за чисельності 1-2 екз. в 1 кг зерна, що вимагає його знезараження через фумігацію.

«Контроль за станом зерна та зернопродуктів, що зберігаються варто проводити постійно і в разі виявлення живих комірних шкідників приступити до знезараження збіжжя через фумігацію дозволеними препаратами відповідно до діючих регламентів застосування. За пониження температури повітря нижче -5ºС можна провести охолодження зерна пасивним (відчинення дверей, вікон) або активним способами, що негативно вплине на розвиток комірних шкідників», — зазначають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, названо ТОП-12 найпопулярніших сортів озимої пшениці української селекції.