28 січня 2022, 11:15, Україна

Українців попередили про потужні вітри до 30 м/с та значні опади

Про це інформують синоптики Метео Фарм.

Зазначається, що короткочасні опади не проявлять себе лише на Півдні, на решті території очікується сніг, який буде поступово переходити у рідкий стан. Вітер посилиться, середня швидкість досягне 13 м/с, пориви до 20-25 м/с.

«30 січня відбудеться ще кардинальніше погіршення погодних умов. Адже вітер досягне штормового характеру, середня швидкість 10-18 м/с, пориви до 20-25 м/с, на Закарпатті до 28-30 м/с. Посиляться опади, сніжитиме скрізь, на Півночі та Заході пройдуть значні опади. Максимальна кількість опадів до 25 мм очікується в Закарпатській області», — наголошують метеорологи.

Читати по темі: Шквальний вітер може завдати значної шкоди озимим, що погано сформувалися через посуху

Температури упродовж 29-30 січня на переважній території України у нічний час коливатимуться від -1 до -5°C, однак на Заході прохолодніше -1...-7°C. Денні температури знаходитимуться в межах -1...+5°C, на Заході -3...+5°C.

Значні опади та коливання температур сприятимуть утворенню ожеледиці, ожеледі та налипанню мокрого снігу. Існує ризик пошкодження ліній електропередач та падіння дерев.

Також зазначається, що у столиці України суцільна хмарність, очікуються опади, вночі -3°C, денна температура становитиме +1...+3°C.