27 січня 2022, 11:10, Україна

В Україні оголосили штормове попередження: очікується шквальний вітер та снігопади

Про це інформує прес-служба Метео Фарм.

«З 28 січня очікується погіршення погодних умов. Суцільна хмарність затягне все небо, лише в Одеській області хмарно з проясненням. Під впливом атмосферного фронту опиниться вся країна, передбачаються короткочасні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та навіть дощу», — зазначають метеорологи.

За їх словами, в західних областях пройдуть значні опади та проявить себе сильний західний вітер, його середня швидкість місцями досягатиме 15 м/с, пориви до 25 м/с. На решті території також дутимуть сильні вітри південного, південно – західного напрямку, середня швидкість 4-9 м/с, пориви до 15-20 м/с.

Читати по темі: Шквальний вітер може завдати значної шкоди озимим, що погано сформувалися через посуху

У зв'язку з температурними коливаннями з'являться такі метеорологічні явища як: ожеледиця на дорогах, налипання мокрого снігу та ожеледь.

Відчутно підніметься температура в західних, південних, північних та центральних областях, тут нічні температури коливатимуться від 0 до -4°С, однак на Сході, в Запорізькій, Сумській, Дніпровській та Полтавській областях прохолодніше -2...-13°С. Денні температури скрізь знаходитимуться в межах -1...+4°С, максимально температура підніметься до +5°С в Чернівецькій, Одеській та Вінницькій областях.

Нагадаємо, що погода в Україні навесні цього року буде досить нестабільною. Зокрема, метеорологи попереджають про суттєві температурні гойдалки у березні-квітні — від -10°C до +10°C.