21 січня 2022, 14:00, Україна

Вартість зерна в українських портах почала підвищуватись

Про це пише Kurkul.com.

«В українських портах вже другий день поспіль зростає вартість ячменю. Сьогодні він додав у ціні 63 грн/т і тепер його вартість становить 8 155 грн/т в Миколаївському порту та 8 113 грн/т в портах Одеської обл», — йдеться у матеріалі.

Ціна на пшеницю 2 класу та кукурудзу зросла в середньому на 15 грн/т, а пшениця фуражна навпаки подешевшала на 10 грн/т.

Як розповів Олександр Тищенко, аналітик Zernotorg.ua, попри ріст біржових котирувань на соєві боби і рослинні олії, який триває з кінця грудня, фізичний ринок в Україні поводить себе доволі спокійно. Ціни на соняшник та сою поступово знижуються.

За його словами, ціни на соняшник так і не досягли очікуваних 25 000 грн/т, а соя залишається суттєво нижче свого тогорічного максимуму у 20 900 грн/т. При цьому запаси культур залишаються значними у зв'язку з низькими темпами переробки в першій половині сезону на фоні рекордного урожаю.

Читати по темі: Ціни на соняшник та сою в Україні падають — аналітика

Нагадаємо, що з початку другої декади січня 2022 р. спостерігалося незначне зростання цін на соняшник на світовому ринку. На базисі СРТ-завод соняшник торгувався в діапазоні 18700-21500 грн/т, залежно від вмісту олії 46-50%.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.