21 січня 2022, 08:00, Світ

Рекордний урожай пшениці зібрали аграрії Аргентини

Про це пише Latifundist.com з посиланням на Hellenic Shipping News.

Повідомляється, що новий урожай на 2,8 млн тонн перевищує попередній найкращий результат країни в 19 млн тонн у 2018/19 МР.

Зазначається, що середня врожайність по країні становила 3,44 т/га, що на 21,9% вище, ніж у попередньому сезоні, і на 11,5% вище, ніж середнє значення за останні 5 років. Цьому посприяли рівномірні опади, які дозволили отримати вищу врожайність.

Читати по темі: Посівні площі під соєю в агросезоні-2022 значно розширяться — думка

За словами аналітиків, урожай повинен сформувати обсяги експорту на суму $4,5 млрд і податкові надходження в розмірі $1,45 млрд.

«Спочатку спостерігалась незначна посуха, що викликала занепокоєння, але згодом опади стали рівномірними та в повному обсязі задовольнили потреби рослин у воді, зокрема в основних сільськогосподарських районах Аргентини», — зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що напередодні через посушливу погоду аналітики знизили прогнози щодо пшениці, кукурудзи та сої в країні.

Нагадаємо, що цьогоріч українські аграрії зібрали 32,4 млн тонн пшениці за середньої врожайності 4,59 т/га. Всього обмолочено 7,07 млн га. Лідером за валовим збором культури стала Харківщина — 2,8 млн тонн. Найвищу врожайність мали агровиробники Хмельниччини — 6,52 т/га.