11 січня 2022, 11:00, Технології

Аграрій із США розповів про вирощування кукурудзи за методикою часів Великої депресії

Підготував SuperAgronom.com за матеріалами imgur.com.

«Перш за все, ви повинні орати землю, щоб підготувати її. Земля після оранки стає досить грудкуватою, тому ви запускаєте диск і пакер, щоб розгладити її та розбити шматки. Завершує розгладжування/згладжування борона. Тоді ви готові до сівби кукурудзи!», — розповідає аграрій.

Варто відзначити, що американець навіть використовує трактор 30-х років XX ст. За його словами, важливо забезпечити рівні рядки, тому що:

  • зручніше буде надалі обробляти посіви та збирати врожай, не наїжджаючи на рослини;
  • не доведеться червоніти перед іншими аграріями за хвилясті рядки.

«Кукурудза йде в тих двох маленьких відерцях. «Руки» в трактора призначені для протягування ліній на землі, по одній стороні, щоб показати вам, де ви були востаннє, коли виходили на поле, щоб ви могли правильно розмістити наступні рядки, — каже американець. — У нижній частині банки пластина, що виглядає шестернею, має поглиблення для кожної насінини кукурудзи, щоб забезпечити посадку однієї за раз, до того ж правильно розміщеної. Є тонни пластин різного розміру/форми для різних видів кукурудзи та навіть для інших видів насіння».

Читати по темі: Китай повертається до масштабного виробництва кукурудзи

Після того, як кукурудза трохи підросла, потрібно культивувати (прополювати). На задньому тракторі можна спостерігати навісні пристрої для культиватора, що ускладнює обертання маховика для запуску двигуна, тому його починають тягнути.

«Кукурудзяна сівалка та культиватори на тракторі розроблені для спільного використання, тому все розміщено так, щоб ви могли заїхати сюди і підняти ґрунт між рядками кукурудзи, очищаючи від бур’янів, не погубивши свою кукурудзу», — зазначив аграрій.

На наступний день після прополювання кукурудза наливається яскраво-зеленим кольором, підіймає листя, що обумовлено покращеною циркуляцією кисню через спушування ґрунту.

«Наша кукурудза Jimmy Red починає жовтіти з крихітної червоної крапки, а в міру дозрівання стає червонішою. Ця кукурудза хороша для корму тваринам, кукурудзяного борошна та вигонки через високий вміст цукру», — резюмував американець.

Іноді на кукурудзі спостерігається сажка. З нею аграрій рекомендує нічого не робити, окрім як переконатись, що уражені рослини не потраплять до здорових при збиранні врожаю.

«Після того, як качани нахилені вниз, ваша кукурудза достатньо висохла, можна збирати врожай. Стебла варто зрізати низько, зв’язувати їх в пучки (для цього також існують спеціальні інструменти).

©Микола Деркач, SuperAgronom.com, 2021