5 січня 2022, 16:00, Насіння

В Індії винайшли інструмент для високошвидкісного аналізу ґрунту

Про це з посиланням на krishijagran.com повідомляє Traktorist.ua.

Зазначається, що високошвидкісний аналізатор відображає результати відразу за 6-ма основними параметрами (включаючи показники азоту, фосфору, калію, органічного вуглецю тощо).

«Фермери стикаються з багатьма труднощами, одна з яких — здавання аналізів ґрунту та очікування результатів протягом кількох днів. Тепер це більше не буде проблемою. Я радий за команду з Канпур (IIT-K) за розробку такого нового пристрою, який допоможе окремим фермерам оцінити здоров'я їхнього ґрунту практично без витрат часу», — зауважив директор IIT-K Абхай Карандикар.

Новітнє обладнання також дає комплексні рекомендації щодо необхідних доз добрив для польових культур, що виробляються на даному ґрунті. Для початку роботи приладу потрібно всього 5 г земельної проби.

Система базується на технології ближньої інфрачервоної спектроскопії та надає комплексні звіти про аналіз ґрунту в режимі реального часу на смартфон, а всі зібрані дані передаються фермерам за допомогою мобільного додатка Bhuparikshak.

На даний час розробка тестується в агротехнічній компанії AgroNxt Services, яка планує допомогти просувати нове рішення для аграріїв на ринку.