18 грудня 2021, 12:00, Урожай

Аграрії Рівненщини зібрали рекордний урожай зернових

Про це інформує прес-служба Рівненської ОДА.

«Досить хороший рік для аграріїв Рівненщини. По-перше, у нас рекордний врожай зі збору зернових — близько 1,65 млн тонн. Це максимальний показник за роки незалежності України. Також цьогоріч аграрії очікують 109 млн грн державної підтримки. А це на 40% більше, ніж торік. За ці кошти реконструйовані тваринницькі комплекси, куплено поголів’я племінних тварин, здійснені заходи для нарощуванню бджолосімей», — розповів Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА.

За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надії Переходько, щороку кількість заявок від аграріїв на участь у програмах державної підтримки збільшується. Це свідчить про зростання довіри до влади.

Читати по темі: Втрата врожаю кукурудзи може сягнути 600 кг/га за дефіциту фосфору в ґрунті

«Наразі на Рівненщині працює понад 800 агропідприємств, чверть з них подали документи на одну або декілька видів підтримки від держави. Це непростий бізнес, не завжди можна передбачити всі фактори. Але спільними зусиллями область показує хороший результат. Кількість обізнаних аграріїв щороку зростає і впевненіше подають заявки на усі види підтримки», — додала Надія Переходько.

До слова, в Держбюджеті на 2022 рік затверджені усі аграрні програми, що діяли цьогоріч.