17 грудня 2021, 14:22, Україна

Посівні площі під кукурудзу в Україні будуть розширені до 7 млн га

Про це розповів міністр аграрної політики Роман Лещенко у блозі на AgroPolit.com, підготовленому на основі лекції освітньої платформи Культиварій, де очільник Мінагрополітики виступив у ролі спікера в межах курсу «Цариця полів».

Поміркований посівний потенціал кукурудзи ще не вичерпаний і площі під цю культуру помірно збільшуватимуться до рівня 6-7 млн га.

«Я не думаю, що під кукурудзу потрібно використовувати більше угідь, адже існує ще питання сівозміни та дотримання технології. Безумовно, у нас досі є аграрії, які протягом 10 років поспіль працюють кукурудзою по кукурудзі. У них є власна технологічна карта для цього процесу, однак середньостатистичний український аграрій сіє кукурудзу 2-3 роки, а потім запускає в ротацію сівозміну, щоб забезпечити відновлення ґрунту та стабільний рівень врожайності у майбутньому», — повідомив міністр.

Він додав, що в Україні працюють сільгоспвиробники, які 20 років поспіль сіють кукурудзу і отримують гарні результати, оскільки все залежить від технології.

Читати по темі: Надлишок азоту в ґрунті може знизити врожайність кукурудзи

«Сьогодні агросектор нашої держави має таку глибину та динаміку виключно через те, що вітчизняні аграрії постійно вчаться. І я вітаю освітню ініціативу «Культиварію» для аграріїв, адже це правильна секторальна ініціатива, яка сконцентрована на одній з ключових культур, що формує сьогодні аграрне ВВП, і в деталях вивчає все про конкретно взяту культуру», — повідомив Роман Лещенко.

Це лише частина корисного практичного досвіду, яким в рамках навчального курсу «Цариця полів» будуть ділитися експерти. Зустріч зі спікерами курсу відбудеться 22 грудня. Набір учасників на курс триває, поспішайте на реєстрацію.