17 грудня 2021, 12:30, Україна

Ціни на соняшник та кукурудзу в Україні падають — звіт за 17 грудня 2021 р.

Про це пише Kurkul.com.

«Під кінець тижня продовжується низхідна тенденція цін на зернові культури в українських портах. Зокрема, за день пшениця фуражна втратила в ціні в середньому 70 грн/т, а пшениця 2 класу — 72 грн/т. Вартість кукурудзи в портах знизилась до 7 398 грн/т. Також подешевшав ячмінь», — зазначається у матеріалі.

Ціна на соняшник в портах Одещини знизилась ще на 100грн/т і наразі становить 18 900 грн/т.

На думку аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, кардинальних змін на ринку зернових до кінця року не відбудеться. Ціни на зерно в Україні матимуть дещо знижувальну тенденцію, але перед святами мають стабілізуватись, ринок повинен перейти у стан анабіозу.

Читати по темі: Насіння української селекції більш адаптоване до складних погодних умов, ніж імпортоване

Нагадаємо, що завершується набір учасників на новий широкомасштабний курс, що охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від купівлі насіння до реалізації врожаю — «Цариця полів», створений освітньою платформою Культиварій. Всього в рамках курсу на аграріїв очікує 40 лекцій від 30 досвідчених українських та іноземних спікерів, 8 практичних занять та виїзди на господарства.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.