10 грудня 2021, 11:05, Україна

Синоптики попереджають про зливові дощі та ожеледицю

Про це інформують експерти Метео Фарм.

Зазначається, що 11 грудня на території країни пануватиме суцільна хмарність, очікується циклон, який пройде смугою. Значні опади у вигляді дощу очікуються в Київській, Житомирській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях. На решті території спостерігатимуться помірні опади.

На заході та сході пануватиме антициклон, переважно без опадів, мінлива хмарність. Вітер переважатиме східного, південно - східного напрямку 2-8 м/с.

Читати по темі: За останні 130 років українські землі втратили 30% гумусу

12 грудня опади посиляться, дощитиме скрізь за виключенням східних областей. Значне погіршення погодних умов очікується на Заході, в Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Одеській областях. Тут пройдуть зливові дощі, місцями кількість опадів досягатиме 25 мм. В західних областях матимуть місце такі небезпечні природні явища як ожеледь та ожеледиця.

У суботу будуть аномально високі температури як для даного періоду, але у неділю температури почнуть повзти вниз. 11-12 грудня нічна температура в західних, північних та східних областях коливатиметься від -3...+6°С, на решті території -1...+10°С. В північних, західних та східних областях денна температура досягне відмітки 0...+8°С, в центральних та південних областях тепліше +2...+12°С.