9 грудня 2021, 08:00, Насіння

Названі сорти твердої ярої пшениці придатні для інтенсивної технології вирощування

Про це йдеться у матеріалі SuperAgronom.com: «Сорти твердої пшениці, озимої спельти і олійного гарбуза для традиційного та органічного землеробства».

У повідомленні йдеться, що зміна клімату і популяризація окремих продуктів харчування стає поштовхом розширення географічних діапазонів для впровадження нових або повернення забутих з часом культур. Тверда пшениця — не виключення.

За словами виробника, особливістю сорту Тамадур є високі показники вмісту жовтого пігменту, вирівняності та озерненості колосків. Ці ознаки, за словами виробника, забезпечують стабільно високий урожай навіть у складних умовах. В Україні показники урожайності сорту Тамадур варіюють від 4,6 т/га (у Київській області) до 6,5 т/га (у Кіровоградській області).

Характеристики сорту: вегетаційний період — 87-89 діб, висота рослин — 65-75 см, вміст білка — 13,7-14,5% та високі бали (8-9) стійкості до вилягання і осипання, толерантності до борошнистої роси, бурої іржі, жовтої іржі, фузаріозу колосу та кореневої гнилі.

Тессадур характеризується високою продуктивністю колоса, крупним зерном та відмінними показниками виходу крупи (65%), склоподібності (90%) та вмісту білка (14,5-15,8%). Показники урожайності сорту в Україні відмічені на рівні від 4,8 т/га (у Волинській області) до 6,3 т/га у Кіровоградській. 

Характеристики сорту: вегетаційний період — 85-90 днів, висота рослин — 58-66 см, висока толерантність до фузаріозу колоса, бурої іржі та борошнистої роси, а також високий бал (9) стійкості до вилягання і осипання.