8 грудня 2021, 14:00, Насіння

Насичення насіння діоксидом вуглецю підвищує його продуктивність: дослідження бразильської компанії Dioxd

Про це повідомляє futurefarming.com.

«В компанії Dioxd використовують датчики та програмне забезпечення для вимірювання атмосферних умов всередині мішків з насінням. Потім насіння насичують вуглекислим газом (CO2) протягом 40 хвилин. Після обробки метаболічні процеси в насінні посилюються», — стверджує Жоао Барбоза, засновник компанії Dioxd.

Польові випробування були проведені в м. Луїс Едуардо Магальяес (штат Баія) та затверджені регіональною агрономічною інженерною компанією Kasuya Inteligência Agronômica. Після схвалення Dioxd отримала $ 250 тис. інвестицій від компаній Cycklo Agritech, Great Venture та AgroVen для подальшого розвитку.

У повідомленні йдеться, що інвестиції дозволять компанії Dioxd покращити програмне забезпечення для вимірювання температури, вологості та контролю концентрації CO2, що є ключовим моментом під час насичення насіння вуглекислим газом. Крім того, в компанії планують розширити діяльність в інших штатах Бразилії.

Варто відмітити, що компанія Dioxd є частиною групи з 10 стартапів, які підтримує Cyklo Agritech у регіоні Матопібі. Ця територія розміром 71 млн га позначена як останній «новий кордон» для сільського господарства Бразилії.

«Завдяки інвестиціям Dioxd зможе зробити свою технологію доступною більшій кількості фермерів у Матопібі та інших сільськогосподарських регіонах», — додав Помпео Скола, генеральний директор Cyklo Agritech.

Варто відмітити, що Dioxd брав участь у програмі прискорення Cyklo Agritech протягом 9 місяців, після чого вартість компанії збільшилася до $1,8 млн. Помпео Скола зазначив, що більшість інвестицій надходить від фермерів, які бачать великий потенціал у створенні вартості за рахунок інвестицій в сільськогосподарські стартапи.