3 грудня 2021, 12:30, Україна

Українські аграрії більше не зможуть обабіч доріг викидати непроданий урожай

Про це пише Голос України.

«На Херсонщині після низки таких випадків, що спричинили скандальний резонанс, до пошуку забруднювачів довкілля, які створюють стихійні звалища, взялися правоохоронці. І вже є перший прецедент — винуватців покарали гривнею», — йдеться у матеріалі.

Зазначається, державні екоінспектори визначили, що до появи на Чаплинському шосе у Каховці сморідної гори гнилих капусти та цибулі причетне місцеве сільгосппідприємство. І після серії експертиз зобов’язали його керівників сплатити відшкодування у сумі 2,1 млн грн. Тобто це коштуватиме їм дорожче, ніж могла б становити виручка від продажу врожаю на ринку.

Читати по темі: На Херсонщині аграрій викинув сотні кілограмів якісних огірків через наднизькі ціни

«Тож наступного разу його власники будуть обачнішими, й «непотрібні» овочі або фрукти все-таки відвезуть на сусідній полігон для утилізації побутових відходів. А не кинуть деінде», — зазначили журналісти.

Нагадаємо, що випадки викидання непроданого врожаю цьогоріч спостерігались досить часто. Зокрема, на початку сезону 2021 у Генічеському районі Херсонщини просто на узбіччі тутешньої автотраси хтось додумався вигорнути кілька тонн пророслої цибулі. Така ж проблема нерідко зустрічається із капустою, буряком, та деякими іншими культурами, які аграрії не змогли продати.