1 грудня 2021, 12:30, Світ

Швейцарські науковці розробили унікальну систему діагностики стану сільгоспкультур

Про це повідомили автори розробки на сторінці у Facebook, а також пише HortiDaily.com.

Зазначається, що PhytlSigns — це перша комерційна система діагностики стану сільськогосподарських культур, заснована на електрофізіології рослин — сукупності внутрішніх електричних, механічних та хімічних сигнальних мереж, які рослини використовують для координації росту, розмноження та захисту.

Ця технологія працює на системі штучного інтелекту. Вона сприяє підвищенню врожайності, покращенню ефективності захисту рослин і дозволяє використовувати менше пестицидів, що робить вирощування культур більш екологічним.

Читати по темі: Німецькі науковці використали кукурудзу у якості будівельного матеріалу

За словами науковців, апарат вже пройшов випробування у теплицях на помідорах, перці, полуниці, баклажанах, яблуні та винограду і довів свою ефективність. При цьому, підходить механізм для значно ширшого спектру культур. Тепер планується запускати «розумну систему» в масове виробництво.

 «Завдяки потужній машинній діагностиці ми можемо програмувати вирощування, орієнтуючись на потреби рослин, дізнаючись про проблеми безпосередньо від них, — говорить Керрол Пламмер, засновник і генеральний директор Vivent. — Ми дуже раді працювати з ePlant, разом розвиваючи сільське господарство».