29 листопада 2021, 12:40, Урожай

Середня врожайність кукурудзи в Україні сягне 10 т/га за наступні 10 років

Таку думку висловив Олександр Карпенко, спікер курсу «Цариця полів», голова Чорноморського регіону компанії «Луї Дрейфус Компані Україна», у матеріалі на Elevatorist.com.

За його словами, з 1991 р. Україна збільшила виробництво кукурудзи майже у 8 разів. Аграріям знадобилося майже 10 років, щоб середня врожайність в країні піднялася з позначки 4 т/га до 7 т/га.

«З нашим темпом розвитку ми можемо очікувати, що Україна досягне стабільних мінімальних 10 т/га за наступні 10-15 років, це в оптимістичному сценарії. В більш песимістичному — ми наздоженемо їх за період в 20 років. Але, насправді, я вважаю, що новітні технології можуть нас підштовхнути до цієї врожайності набагато швидше, і через 5 років», — вважає Олександр Карпенко.

Фахівець зазначає, що у світі виробництво кукурудзи також збільшується. З 2011/12 років урожаї зросли на 32%. Це сталося за рахунок збільшення посівних площ на 14% та покращення врожайності на 16%.

Читати по темі: Ніл Кінсі та Юрій Дробязко поділяться знаннями щодо стабільно прибуткової та врожайної кукурудзи

Пан Олександр також зазначає, що попит на царицю полів у світі зростає. На це впливають декілька факторів. Перший — ЄС та США запровадили «зелену політику», відповідно до якої налагодили виробництво біоетанолу із кукурудзи.

Інша причина зростання попиту на кукурудзу полягає в тому, що культура весь цей час була дешевшою за інші фуражні сорти зернових.

Нагадаємо, що освітня платформа Культиварій оголосила про запуск нового широкомасштабного курсу «Цариця полів», що охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від купівлі насіння до реалізації врожаю. За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.