25 листопада 2021, 14:10, Насіння

Названо гібрид кукурудзи, який цьогоріч дав урожайність до 14,7 т/га

Про це йдеться у матеріалі «КліматКонтроль: Вирощування посухостійкої кукурудзи з різним ФАО на Вінниччині».

Пан Василь підкреслив, що, крім товарних посівів, у господарстві завжди виділяють площі під випробувальні ділянки. На одній із них було висіяно гібрид ЛГ31388 (ФАО 360). За словами головного агронома, гібрид показав себе цьогоріч дуже добре, хоч іще його не молотили, але якщо порахувати зерна в качані, то можна спрогнозувати врожайність на рівні 14 т/га.

Тож цілком можливо, що наступного року ЛГ31388 вже сіятимуть і у виробничих посівах. Так само було і з ЛГ31377 (ФАО 350), адже минулого року він на демонстраційній ділянці показав найкращу врожайність і вологовіддачу, тож цьогоріч його вирощують в товарних обсягах.

Читати по темі: Ніл Кінсі та Юрій Дробязко поділяться знаннями щодо стабільно прибуткової та врожайної кукурудзи

 

«Гібрид ЛГ31388 — це одна з наших новинок. Його ФАО 360, що зараз актуальне для цієї зони. Крім нього, у ФГ «Відродження» на цей рік закладено демонстраційні посіви таких гібридів, як ЛГ31305 (знаходиться в процесі реєстрації наразі) з ФАО 300 та ЛГ31330 з ФАО 320. Хочу зауважити, що наша компанія активно створює і вводить в реєстр гібриди, пластичні до різних погодних умов. І представлені у цьому господарстві як у товарних посівах, так і на випробувальних ділянках якраз демонструють таку пластичність», — зазначив Вадим Захарчук, менеджер з питань регіонального розвитку по Вінницькій області компанії «Лімагрейн Україна»

Вони мають гарну посухостійкість, гарну жаростійкість — що також важливо, і це минулий сезон нам добре показав, наголошує експерт.

«Також вони мають хорошу холодостійкість. А ми бачимо, що вже 2 роки поспіль весна затяжна і прохолодна. Наші гібриди нормально переносять зниження температур. І деякі з них, наприклад, Адевей чи ЛГ30273, можна навіть висівати у більш ранні терміни. Тобто компанія працює і постійно поновлює портфоліо гібридами, прилаштованими до змін клімату», — резюмував пан Вадим.

Детальніше про вирощування посухостійкої кукурудзи з різним ФАО на Вінниччині читайте у матеріалі на SuperAgronom.com.

Нагадаємо, що освітня платформа Культиварій оголосила про запуск нового широкомасштабного курсу «Цариця полів», що охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від купівлі насіння до реалізації врожаю. За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.