23 листопада 2021, 17:00, Урожай

Аграрії Вінниччини зібрали рекордний урожай соняшника

«Зміна кліматичних умов розширила географію посівів соняшнику на теренах Вінниччини. Валовий збір соняшнику в поточному році перевищив 1 млн тонн, що є рекордним для області», — розповідає Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

За його словами, 55% у структурі посівних площ на Вінниччині займають посіви зернових культур. Технічні культури займають 31%. Одними із пріоритетних позицій в розрахунку ефективності сільськогосподарського виробництва очільник області назвав такі культури як ріпак та соя.

Посадовець також підкреслив, що Вінниччина є потужним регіоном України з виробництва продукції садівництва, її переробки та вирощування садивного матеріалу.

Читати по темі: Підбито підсумки врожайності гібридів соняшнику Strube на LNZ Hub 4.0

У структурі виробництва валової продукції сільського господарства виробництво плодово-ягідної продукції займає понад 3%.

Серед регіонів України по виробництву плодів та ягід Вінницька область займає лідируючі позиції. Так,  в усіх категоріях господарств області площа багаторічних насаджень становить 26,5 тис. га.

«Для Вінниччини садівництво є інвестиційно-привабливою галуззю, про що свідчить активне будівництво потужних сучасних плодосховищ, які містять холодильники з регульованим газовим середовищем. Наразі в області функціонує понад 50 фруктосховищ загальною ємністю понад 65 тис. тонн. Щорічно виробляється близько 300 тис. тонн плодово-ягідної продукції», — акцентував Сергій Борзов.

Нагадаємо, що ціни на зернові культури та соняшник в Україні зросли.