23 листопада 2021, 14:00, Україна

Ціни на зернові та олійні культури в Україні зросли

Про це пише Kurkul.com.

Так, ціна пшениці 2 класу в порту Миколаєва зросла на 65 грн/т до 9 122 грн/т, в портах Одещини на 72 грн/т до 9 115 грн/т. Також продовжують дорожчати ячмінь та фуражна пшениця.

В портах Одеської області додав у ціні соняшник, відучора зростання становить 100 грн/т. Наразі ціна культури 19 200 грн/т.

Вартість сої в портах Одещини стабілізувалась, а от на Миколаївщині навіть зросла на 32 грн/т. Нагадаємо, що від початку старту жнив ціна на сою знизилась на понад 1000 грн/т. Хоча минулого року в цей період спостерігалась протилежна, висхідна тенденція.

Читати по темі: Ніл Кінсі та Юрій Дробязко поділяться знаннями щодо стабільно прибуткової та врожайної кукурудзи

Зазначається, що ф'ючерси на сою в США минулого тижня підскочили на 2,1% до найвищого рівня за майже сім тижнів. Підтримку цінам надали нові експортні угоди та укріплення внутрішнього готівкового ринку. А от чиказькі ф'ючерси на пшеницю піднялися в понеділок на 1,2% до найвищого рівня за дев'ять років, оскільки скорочення поставок у провідних світових експортерів сприяло розвитку ринку.

Нагадаємо, — підбито підсумки збиральної кампанії сої в Україні.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.