21 листопада 2021, 08:00, Насіння

Садівник з Черкащини вирощує яблука у формі сердець

Про це пише Суспільне.

Цьогоріч зібрали 2 тис. «амурних» яблук, втім продаватимуть їх напередодні Дня закоханих. Саме тоді на них найбільший попит, — розповів агроном. Найкраще яблука-серця вирощувати із сорту «Голден». Форму їм надають спеціальні контейнери. Втім треба знати, коли саме надягнути його на плід.

«Ми чекаємо коли яблуко виросте десь діаметром 50-55 мм, щоб воно щільно лягало у формочку, не шаталось у ній. Бо якщо буде маленьке яблуко і як буде вітер воно може зміститися, і сердечко вийде однобоке, — пояснив агроном. — Яблука збираємо у вересні - на початку жовтня, закладаємо їх в холодильник».

Читати по темі: Вирощування цитрусових під землею: аграрій розкрив особливості незвичного садівництва

Зазначається, що попит на яблука досить великий. Незважаючи на те, що продаватись урожай буде лише на День закоханих, замовлення надходити починають відразу після збирання. Реалізовуватись товар буде і поштучно — через його унікальність.

«Дуже всім подобається таке яблуко. Ось були торгові представники тижнів зо два тому, то відразу забронювали усі яблука на День Валентина. Якщо хтось комусь хоче подарувати на День народження чи коханій людині до свята, ми плануємо зробити це можливим через інтернет», — зазначили у господарстві.

Нагадаємо, що урожайність яблук на підприємстві з Волині сягає 48 т/га.