18 листопада 2021, 12:40, Техніка

На ринок сільгосптехніки виходять оновлені дискатори Swifterdisc XE

Про це повідомляє прес-служба компанії Bednar, пише Traktorist.ua.

Моделі дискаторів Swifterdisc XE 2022 р. будуть мати новий спосіб розвороту. У порівнянні з попередніми моделями, тепер під час розвороту піднімається тільки дискова секція, а транспортні і опорні колеса, а також котки, залишаються в робочому положенні.

«Така конструкція усуває негативне навантаження на зчіпку і розвантажує трактор, коли агрегат розвертається. Більше того, вона запобігає небажаним коливанням і робить весь процес розвороту швидшим і комфортнішим», — йдеться у повідомленні.

Агрегат Swifterdisc XE оснащено подвійними опорними колесами перед робочою дисковою секцією. Передні подвійні опорні колеса допомагають стабілізувати дискатор на високих швидкостях. Задні котки оснащені паралелограмом.

Читати по темі: Bednar випустить універсальні культиватори для невеликих сільгоспкомпаній

«Ця конструкція гарантує, що коли дискатор оснащується саме таким видом котків, обидва ряди котка завжди рівномірно притискаються до ґрунту. Великою перевагою є те, що не потрібно витрачати багато часу, щоб відрегулювати задні котки під певні польові умови», — пояснили експерти Bednar.

Дискатор Swifterdisc XE широко використовується для передпосівного обробітку особливо в комплектації з невеликим діаметром агресивних А-дисків і передньою вирівнюючою планкою Crushbar.

Дискатори Swifterdisc XE 2022 року доступні з двома варіантами робочої ширини: 10 і 12,4 м. Спеціалісти Bednar наголошують, що агрегат з шириною 12,4 м є ідеальним варіантом для контрольованого сільського господарства (controlled traffic farming — CTF) завдяки своїй робочій ширині. Додаткові 20 см з кожного боку сприяють достатньому перекриттю кожного проходу.