17 листопада 2021, 18:00, Світ

У Китаї можуть дозволити вирощувати генномодифіковану кукурудзу

Про це пише Reuters.

Пропоновані Міністерством сільського господарства зміни означають, що кілька нещодавно затверджених ГМ-властивостей, розроблених китайськими компаніями, можуть бути готові до випуску ринку протягом року.

Китай, який в останні місяці публічно зголосився стати більш самодостатнім у зернових, ніколи не дозволяв посіви ГМ-сої або кукурудзи, навіть якщо їх можна імпортувати для використання в кормах для тварин.

Після імпорту в середньому близько 4 млн тонн кукурудзи щорічно в період з 2013 по 2019 рік Китай імпортував 29,5 млн і 26 млн тонн у 2020 і 2021 роках, відповідно.

Детальну інформацію про планований перегляд нормативно-правової бази насінницької галузі було опубліковано 12 листопада міністерством сільського господарства Китаю у проєкті документа, який відкрито для громадського обговорення до 12 грудня.

Читати по темі: Науковці розробили біостимулятори із метану, які підвищують урожайність культур на 40%

Origin Agritech Ltd., китайська компанія з сільськогосподарських технологій, оголосила 15 листопада, що її нова ознака ГМ-кукурудзи завершила екологічні випробування і перебуває на стадії підготовки до виробничих випробувань (четвертий етап п'ятиетапного процесу отримання біо-продуктів — сертифікат безпеки).

Ця ознака була розроблена у співпраці з Інститутом біотехнології Китайської академії сільськогосподарських наук і забезпечує стійкість як до шкідників, так і пестицидів.

«Ця нова кукурудза дозволить нам бути конкурентоспроможними на ринку ГМО протягом багатьох років, — сказав Вей Хан, віце-президент з розвитку бізнесу Origin. — Це допоможе як зі збільшенням врожайності для забезпечення продовольчої безпеки країни, так і зменшенням потреби в токсичних інсектицидах».