17 листопада 2021, 17:10, Україна

Озвучено стан посівів озимих культур на Донеччині

Про це інформує Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

В північній та центральній частині Донецької області на посівах озимої пшениці, що були посіяні в оптимальні строки по пару, відмічено закладання 3-4 пагону пшениці. Стан посівів добрий. На посівах пшениці по зайнятих попередниках за оптимальних строках посівів відмічається розвиток 1-3 пагонів. Стан посівів добрий.

В посівах озимої пшениці пізніх строків сівби по пару відмічено розвиток 2 пагонів. Стан посівів добрий. В посівах по соняшнику відмічено стадію 2-4 листків та початку кущення. Стан посівів задовільний.

В південній частині області на посівах озимої пшениці, що були посіяні в оптимальні строки по пару, відмічено стадію 3-4 пагонів. В посівах по соняшнику відмічено стадію 2-3 пагона. Посіви в доброму стані.

Читати по темі: Названо шкідників, які найбільше загрожують посівам озимого ріпаку

В посівах озимої пшениці пізніх строках по пару відмічено стадію 2-3 пагони листків, пшениця продовжує кущення. На посівах по зайнятому пару відмічено стадію 3-х листочків, рослини починають розкущуватися. Посіви в задовільному та доброму стані.

Польові обстеження не виявили значної забур’яненості та інших шкідливих організмів на посівах озимої пшениці.

На сьогодні відмічаються окремі поля, де ще не зібрано врожай соняшнику та кукурудзи через метеорологічні умови, що призвели до підвищення вологості насіння.