17 листопада 2021, 12:40, Україна

На Запоріжжі запроваджено карантинний режим по регульованим шкідливим організмам

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Розпорядженням голови Бердянської районної державної адміністрації №280, за поданням державного фітосанітарного інспектора управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, на території домоволодінь м. Бердянськ запроваджено карантинний режим на загальній площі 70 га по регульованим шкідливим організмам: амброзії полинолистій (Ambrossia artemisiifolia L.), повитиці польовій (Cuscuta camperstris Junk) та повитиці одностовпчиковій (Cuscuta monogyna Vahl).

Читати по темі: Названо шкідників, які найбільше загрожують посівам озимого ріпаку

Розпорядженням затверджено межі карантинних зон та план фітосанітарних заходів з локалізації та ліквідації карантинних бур’янів. Зокрема, Бердянську міську раду, землекористувачів, землевласників всіх форм власності зобов’язано забезпечувати проведення заходів з локалізації та ліквідації вогнищ шкідливих організмів у межах карантинної зони, проводити моніторинг території та потужностей.

«Сільськогосподарські та інші підприємства, які проводять виробничу діяльність на території зобов’язані здійснювати переміщення об’єктів регулювання з карантинної зони за наявності документів дозвільного характеру», — йдеться у матеріалі.