16 листопада 2021, 15:30, Україна

Соя в українських портах продовжує дешевшати

Про це пише Kurkul.com.

Тенденція до зростання вартості зернових, яка розпочалась 15 листопада, продовжується. За останню добу в українських портах в середньому на 30 грн/т подорожчали пшениця продовольча та фуражна, на 60 грн/т — ячмінь та на 45 грн/т — кукурудза.

За словами Олександра Тищенка, аналітика Zernotorg.ua, причиною зростання вартості зернових стала короткочасна корекція цін, яка підкріплена підвищеним попитом на експорт.

«Бувають короткочасні корекції, глибина яких дуже незначна. Але тренд на зростання в силі. Фактор шаленого попиту штовхає біржі і відповідно ціни на зернові вгору», — пояснив аналітик.

Вартість соняшнику стабілізувалась, а от соя, ще з минулого тижня продовжує дешевшати.

Читати по темі: Сертифікат якості дозволяє продавати сільгосппродукцію за кращими умовами

Нагадаємо, українські аграрії завершують жнива сої, зібравши на 19% більше врожаю, ніж минулоріч. Що стосується збирання кукурудзи, кампанія завершена на 73%, всього зібрано 28,1 млн тонн. При цьому, багато посівів культури залишиться зимувати на полях.

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.