16 листопада 2021, 09:30, Техніка

Самохідний розкидач Jacto здатен працювати на рівні 5 тракторів із причіпними агрегатами

Про це повідомляється в матеріалі «З Бразилії з любов’ю: Топ-11 фактів про виробника сільгосптехніки Jacto, готового підкорювати Україну» на Latifundist.com.

Зазначається, що машина досягає швидкості обробки 8-10 га/год, має ємність бака 5 тис. л і оснащена автопілотом, системою автоматичного керування секціями та телеметрією.

На українському ринку перші машини Jacto з'явилися у 2002 р. Сьогодні вітчизняним аграріям доступні лінійки самохідних обприскувачів Uniport та причіпних обприскувачів Advance. Причому компанія вважає Україну одним із найважливіших ринків збуту для самохідних обприскувачів Jacto Uniport 3030 та Uniport 4530.

Останній оснащений основним баком на 4500 л, сталевими 36-метровими штангами або гібридними 42-метровими штангами зі сталі та вуглецевого волокна. Кліренс 1,55-1,75 м дозволяє виконувати обприскування у будь-якій фазі розвитку рослин», — наголошується в матеріалі.

Читати по темі: Новітні технологічні рішення для обприскування та 5 важливих факторів застосування ЗЗР

Серед інших технічних характеристик, які зробили цю модель популярною на українському ринку:

  • система підрулювання задньої осі Unitrack (рух слід у слід), яка дозволяє зменшити витоптування (особливість механізму — швидші та точніші маневри, ушкодження врожаю зменшується до 40%);
  • пофорсуночне керування розпилом з технологією автоматичного керування відкриттям та закриттям форсунок, що забезпечує до 10% економії використання агрохімікатів;
  • замкнутий рециркуляційний контур обприскування для внесення препаратів з перших метрів руху обприскувача;
  • інтелектуальна гідростатична трансмісія з антибуксувальною системою та ABS.

Нагадаємо, що точність внесення ЗЗР можна збільшити на 35%.