12 листопада 2021, 14:00, Техніка

Bednar випустить універсальні культиватори для невеликих сільгоспкомпаній

Про це повідомляє прес-служба компанії Bednar, пише Traktorist.ua.

Три нові моделі VN_L доступні для невеликих сільгоспкомпаній або приватних фермерів. Versatill VO_Profi має лапи, розташовані в 4 ряди. Відстань між окремими стійками становить 15 см. За словами розробників, такі технічні параметри дозволяють агрегату досягти відмінного підрізання профілю ґрунту і перемішування рослинних решток з ґрунтом.

Стандартне оснащення агрегатів Versatill VN_L включає стандартні стійки з пружинним захистом. Вони підходять для більш легких типів ґрунтів і використання агрегату в якості передпосівного культиватора. Для універсального використання протягом усього року, в тому числі для неглибокого стерньового обробітку, фахівці Bednar рекомендують обрати культиватор з посиленими, подвійними пружинними стійками Heavy Duty.

Читати по темі: На ринку з'явився дискатор адаптований для крутих схилів

Стійки можуть бути оснащені долотами шириною 60 мм або лапами шириною 200 мм. Лапи підходять для механічного усунення бур'яну, падалиці або ж для формування посівного ложа. Обидві версії доступні в популярній версії Long Life, оснащеній карбід-вольфрамовими наплавками, які більш зносостійкі і забезпечують набагато більшу довговічність.

Для цих агрегатів доступні три типи задніх котків: пружинний коток, подвійний коток U-RING і подвійний трубчасто-планчастий коток. Крім стандартного обладнання, Versatill VN_L також може бути оснащений трьохрядною задньою штригельною бороною в поєднанні з 2 або 4 опорними колесами.

Агресивність напрямку штригельної борони механічно регулюється. Вона використовується при ранньому весняному обробітку ґрунту і корисна для прогріву ґрунту і закриття вологи, або для механічного усунення бур’янів.

Перехід до безвідвального обробітку ґрунту: особливості та переваги
Читати

Напівпричіпні моделі Versatill VO_L розроблені з 5 рядами стійок. Високий кліренс рами в поєднанні з інтервалом між стійками в 17 см забезпечує обробіток ґрунту навіть в умовах великої кількості рослинних решток.

Versatill VO_L оснащений інтегрованою транспортною віссю в поєднанні з опорними колесами і опційно — передніми подвійними опорними колесами. Розташування транспортної осі всередині агрегата зменшує радіус розвороту в кінці гону і дає можливість працювати без задніх котків, так як п'ятий ряд лап розміщується за транспортною віссю.

Стандартне обладнання агрегата включає гідравлічне регулювання робочої глибини. Вона встановлюється на транспортно-опорних колесах культиватора. Агрегат також може бути оснащено передньою гідравлічно регульованою планкою Crushbar, для відмінного вирівнювання ґрунту.

За необхідності Versatill VO_L може бути модифікований і встановлені такі опції як стійки, задні котки тощо. Даний агрегат також можна оснастити подвійним заднім котком U-RING або трирядною штригельною бороною в поєднанні з фінішним котком.