8 листопада 2021, 11:00, Україна

В Україні очікуються морози до -5°С та мокрий сніг: прогноз погоди на тиждень

Про це свідчать дані моніторингу Метео Фарм.

«Упродовж тижня переважатиме мінлива хмарність. 8 листопада на Сході, Півдні в Закарпатській, Чернівецькій, Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпровській областях пануватиме суцільна хмарність, очікуються короткочасні опади», — розповідають синоптики.

За їх даними, 9 листопада значні дощі накриють Південну частину України, а також Луганську, Донецьку та Дніпровську області. З 10 по 12 листопада без істотних опадів. У вихідні очікуються опади на Півночі, Заході та Харківській області. На Заході передбачаються опади у вигляді мокрого снігу. Вітер переважатиме змінного напрямку 2-5 м/с.

Читати по темі: Посуха в Україні набуває критичних значень

Температурний режим 8 листопада триматиметься на високих позначках, ця доба виявиться найтеплішою з поміж усього тижня. Максимально температури піднімуться на Півночі та Заході до +8…+11°С, в східних та центральних областях +9…+15°С, на Півдні +9…+18°С.

З 9 листопада розпочнеться похолодання, на територію України зайдуть холодні повітряні маси. Нічні температури на переважній території країни знаходитимуться в межах  -5…+8°С, на Півдні -3…+9°С.

В північних, східних та центральних областях вдень повітря прогріється до +1…+9°С, на Півдні та Заході максимально температура підніметься до +3…+10°С. Мінімальна температура ґрунту в північних, східних та південних областях дорівнюватимуть -3…+9°С, на решті території коливатиметься від -8 до +9°С.