20 червня 2017, 11:00, ЗЗР

Агрономи скаржаться на неефективність гербіцидів компанії Syngenta (Опитування)

Читати по темі: Фермери США вимагають 7 мільярдів доларів компенсації від Syngenta

SuperAgronom.com вирішив розпитати агрономів щодо цього питання. Поки що вони невдоволені ефективністю деяких гербіцидів. Зокрема, гербіцид Фюзілад Форте в ряді випадків показав просто нульовий результат.

Деякі гербіциди, виявляється, не настільки ефективні, як обіцяють виробники. Навіть купівля у авторизованих дистриб’юторів — не гарантія того, що бур’яни на полі буде знищено.

«Гербіцид не діє, бур’яни чудово ростуть, як і росли. Проводили двократну обробку, погода була сприятливою. Проте бур’яни навіть не почали всихати, прочекали 2 тижні і вирішили працювати іншим препаратом», — розповідає агроном про свій досвід минулого року.

Також висловлювалися думки, що препарат може подіяти на культури неоднозначно. Наприклад, відмічалися випадки пошкодження рослин огірків після обробки. При цьому на інших ділянках огірки, оброблені іншими препаратами, були набагато «жвавішими», без ознак побіління та скручування листя.

«Я тепер усім раджу спочатку випробовувати Фюзілад Форте на невеликих ділянках і вже після такої перевірки обробляти усе поле. До того, як обробив свої огірки, теж був упевнений, що препарат цілком безпечний», — говорить агроном з Херсону.

Цього року нарікання викликав препара Примекстра ТZ Голд, після якого більшість бур’янів так і залишилися активно рости на полях. Скарги на неефективність препарату у посівах соняшника поступали з Київської, Сумської, Полтавської областей.

«Препарат купували у офіційного дистриб’ютора, проте бур’яни після обробки нікуди з полів не поділися. Норму давали максимальну, чекали результату, а дочекалися лише того, що бур’яни успішно переросли оптимальну для обробки фазу», — прозвучало таке зауваження.

Тому ми створили робимо опитування, щоб дізнатися думку агрономів та чи є проблема. Тож голосуйте! А ми вже покажемо відповіді.