18 жовтня 2021, 09:30, Техніка

Нестача компонентів сільгосптехніки може зірвати збирання врожаю в агросезоні 2021

Про це пише Latifundist.com з посиланням на Reuters.

«Доступ до сталі, пластику, гуми та іншої сировини був обмежений під час пандемії, і виробники готуються до ще більших потрясінь після того, як нестача електроенергії змусила кілька китайських металургійних заводів скоротити виробництво в останні тижні», — йдеться в матеріалі.

За словами експертів, зменшення пропозиції зробило особливий тиск на дилерів сільгоспобладнання, які зазвичай спостерігають розвиток сервісного бізнесу в традиційний сезон збору врожаю з вересня по листопад.

Читати по темі: Спільне володіння сільгосптехнікою зменшить фінансове навантаження на аграріїв

Відзначається, що в цьому році деякі з них вдалися до необхідності переглянути складські запаси десятирічної давності в пошуках рішень. Однією з проблем дилерських центрів є загальногалузева нестача GPS-приймачів, які використовуються для роботи систем наведення тракторів і збору даних.

«У сезон збору врожаю виробники обладнання стоять перед болісним вибором: відправити деталі на заводи для складання нових тракторів і комбайнів або перенаправити ці деталі в поле для ремонту зламаного сільгоспобладнання для існуючих клієнтів», — йдеться в матеріалі.

За оцінками компанії CNH Industrial, обмеження в ланцюжку поставок, починаючи від збільшення вантажоперевезень і закінчуючи зростанням цін на сировину, обійшлися компанії в $1 млрд.