6 жовтня 2021, 08:00, Технології

Автопілоти в точному землеробстві дозволяють заощаджувати до 20$/га

Про це йдеться у матеріалі «Основи точного землеробства для фермера — інфографіка» на Kurkul.com.

Автопілоти складаються з терміналу/монітору з картою поля, ліній напрямку, а крім того — гідравлічних механізмів для спрямування керма, датчиків повороту, додаткових контролерів, електроприводів для керма.

Основна задача автопілотів — отримання максимального прибутку з 1 га.

Окрім цього, до додаткових функцій автопілотів можна віднести автоматичне відключення секцій на сівалках/обприскувачах, диференційоване внесення насіння, добрив, ЗЗР та дистанційну передачу даних.

Читати по темі: Аналіз ґрунту приносить до $60 прибутку з гектара.

Системи паралельного водіння дозволяють знизити площі зон перекриття в 4-5 разів, а отже скоротити час обробітку поля, нівелювати вплив погодних умов на хід посівної кампанії чи обробітку земель, зокрема поганої видимості. Тобто трактор/комбайн можуть працювати і в день і в ночі за будь-якої видимості без затримок планів господарства. Крім того, в автопілотах є додаткові функції, такі як моніторинг товарно-матеріальних витрат, контроль точності виконання операцій та усунення стороннього втручання в техпроцес.

Економія

Автопілоти дозволять заощаджувати до 20$/га. Зокрема витрати палива приблизно на 15%, насіння — 5% та ЗЗР — близько 8%.

Нагадаємо, аграрії поділились досвідом проходження курсу Чітке Точне Землеробство.

Якщо ви маєте бажання дізнатись більше про технології точного землеробства, а також ознайомитись з практичними кейсами його впровадження — приєднуйтесь до студентів другого набору online-курсу «Чітке Точне Землеробство» («Чітке ТЗ») від освітньої платформи «Культиварій», який стартує вже 13 жовтня!