5 жовтня 2021, 08:00, Технології

Аналіз ґрунту приносить до $60 прибутку з гектара

Про це йдеться у матеріалі «Основи точного землеробства для фермера — інфографіка» на Kurkul.com.

Аналіз ґрунту — один із базисів ефективного ведення агробізнесу. Адже нестача ключових елементів живлення рослин призводить до зниження врожайності, підвищення чутливості посівів до фітопатогенних захворювань та збільшення витрат на вирощування 1 га с/г культур.

«Своєчасний агрохімічний аналіз дозволить оцінити родючість ґрунту, отримати дані про вміст ключових елементів живлення для тієї чи іншої культури, спланувати агротехнічні та агрохімічні заходи у господарстві та оптимізувати кількість внесених добрив», — наголошують експерти.

Читати по темі: Аграрії поділились досвідом проходження курсу Чітке Точне Землеробство

 

Основними досліджуваними показниками ґрунту зазвичай є кислотність (pH), гранулометричний склад, вміст органічної речовини, вміст мінеральних форм (азоту) та вміст фосфору і калію.

Вартість

Залежить від обраного пакета послуг. Вартість базового пакета коливається в межах 900-1100 грн/га, максимальний набір аналізів — від 2400 до 4000 тис. грн/га.

Економія

Проведення агрохімічного аналізу ґрунту і використання рекомендованих норм добрив, за умови вірної інтерпретації та застосування наданих рекомендацій, гарантує $10-60/га прибутку. Диференційоване внесення елементів живлення принесе ще $7-15/га прибутку шляхом економії добрив.

Якщо ви маєте бажання дізнатись більше про технології точного землеробства, а також ознайомитись з практичними кейсами його впровадження — приєднуйтесь до студентів другого набору online-курсу «Чітке Точне Землеробство» («Чітке ТЗ») від освітньої платформи «Культиварій», який стартує вже 13 жовтня!