2 жовтня 2021, 08:00, Україна

У Чернівцях аграрії незаконно вирощували сою на площі 105 га

Про це пише ІА АСС з посиланням на управління ПКБ.

Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради виявило, що з двох сторін обабіч дороги, яка сполучає вул. Січових Стрільців з МКП «Калинівський ринок» (з напрямку с. Магала) міські землі використовуються для промислового вирощування сої.

Зазначається, що незаконне використання 105 га міської землі тривало кілька років. За цим фактом зареєстрували кримінальне провадження, а причетних людей — затримали.

Читати по темі: Поліцейські на Харківщині заблокували збирання врожаю, арештувавши сільгосптехніку

«Слідство встановило, що фермери користувались офіційними документами від департаменту ЖКГ Чернівців. Попереднє керівництво департаменту уповноважило бізнесменів за власний кошт боротись із шкідливими самосіянцями амброзії», — йдеться у повідомленні від Управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради.

Зараз вирішується питання щодо залучення до справи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Мова може йти про майже 300 тонн сої, ринкова вартість якої в нинішній час становить близько 5 млн грн. Саме АРМА уповноважена державою на всі подальші дії щодо контролю за процесом охорони та розпорядження таким майном, яке переходить у власність держави.