27 вересня 2021, 09:30, Технології

Аграрії поділились досвідом проходження курсу Чітке Точне Землеробство

Про це йдеться у матеріалі «Точне землеробство. Як оцифрувати успіх?» на Latifundist.com.

Єдиних правил і рецептів у впровадженні точного землеробства не існує. Але є досвід компаній, які вже пройшли певні етапи впровадження технології і можуть ним поділитися з іншими. Тому освітня платформа «Культиварій» проводить online-курс «Чітке Точне Землеробство» («Чітке ТЗ»), де автори інноваційних рішень і аграрії, які впроваджують ТЗ, діляться своїм досвідом і напрацюваннями.

Після першого курсу «Чітке ТЗ» провідний агроном агропромхолдинга «Астарта-Київ» Олена Нінуа сказала, що аналогів такого навчання в Україні поки немає, при тому, що потреба на ринку величезна. За її словами, курс корисний, як для початківців, так і для досвідчених агрономів, співробітників, що відповідають за впровадження інноваційних технологій в компанії.

Читати по темі: Популярність точного землеробства в Україні стрімко зростає: названо причини

«Курс «Чітке ТЗ» розкрив багато питань і допоміг скласти базове розуміння ступенів реалізації всіх етапів точного землеробства, крок за кроком. Завдяки навчальній програмі я розробив на найближчі 2 роки стратегію впровадження ТЗ. Зміг донести керівництву, на якому етапі по впровадженню технології ми сьогодні перебуваємо, і які елементи потрібно реалізувати найближчим часом», — говорить Михайло Джос, керівник з управління з оптимізації виробництва «Аграрні системні технології».

«Навчання допомогло мені, як керівнику напряму «Точне землеробство», систематизувати свої знання, щоб далі масштабувати цей бізнес, більш професійно підходити до консультування клієнтів», — поділився продакт-менеджер напряму цифрових сервісів Agrii Андрій Глявін.

Так формуються знання про технології і створюється історія впровадження точного землеробства в Україні.

Читати по темі: Технології точного землеробства — найкращий помічник у боротьбі зі змінами клімату, — аграрій

«Курс ще раз запевнив мене в тому, що точним землеробством необхідно займатися системно. Звичайно, не все відразу, а поетапно. Але без технології ТЗ вже не обійтися. Тому що в цьому конкурентна перевага компанії зараз і в майбутньому», — резюмувала Олена Нінуа.

Наступний курс «Чітке ТЗ» розпочнеться 13 жовтня 2021 р. Нововведенням другого курсу стане практична частина з виїздами в поля і демонстрацією впроваджених технологій точного землеробства. Учасники зможуть побачити збирання врожаю з картографуванням і аналізом результатів.

Детальніше про курс «Чітке ТЗ» читайте у матеріалі на Latifundist.com.