16 червня 2017, 13:30, ЗЗР

FAO сприятиме фітосанітарному контролю українських культур

Захід проходив за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН FAO. Метою Регіонального проекту є налагодження тісної взаємодії між національними організаціями з карантину і захисту рослин, повідомляє Міністерство АПК.

Захід був присвячений питанням обстеження зернових і зернобобових культур на предмет виявлення збудників хвороб рослин у період вегетації.

Експерти FAO поділяться своїм досвідом стосовно обстеження та фітосанітарної експертизи посівів зернових. У ході практичної частини проводилися обстеження посівів ячменю в одному з сільських підприємств Київщини, експертиза відібраних зразків здійснювалась в Центральній фітосанітарній лабораторії.

За словами Голови Держпродспоживслужби, у липні за участі чотирьох країн заплановано проведення регіонального семінару щодо процедури нотифікації фітосанітарних заходів у системі WTO. А восени відбудеться національний семінар щодо проведення фітосанітарної експертизи. Також експерти FAO підготують порівняльну таблицю відповідності національного законодавства міжнародним стандартам з фітосанітарних заходів Міжнародної конвенції захисту рослин.