16 червня 2017, 13:00, Добрива

Українські аграрії ризикують зустріти осінь без добрив

За оцінками Міністерства аграрної політики і продовольства, для проведення осінніх польових робіт потрібно близько 650 тис. тонн мінеральних добрив. Головне питання — чи будуть повністю задоволені потреби аграріїв? — залишається поки відкритим, повідомляє ukragroconsult.

Актуальним для ринку є також питання якості продукції. Сільгоспвиробниками відзначаються окремі випадки невідповідності в добривах заявленої кількості діючих речовин реальним складовим. Це вказує на недостатній контроль з боку Держпродспоживслужби за ринком мінеральних добрив.

На думку уряду, врегулювання питання забезпечення сільгоспвиробників мінеральними добривами має сприяти введення нульової митної ставки на ввезення в Україну мінеральних добрив азотної групи.

В кінцевому підсумку, наскільки оперативно знайдуть взаєморозуміння всі сторони, що впливають на ринок мінеральних добрив — чиновники, виробники добрив, трейдери і аграрії — і разом приймуть вірне рішення, буде залежати забезпеченість сільгоспвиробників мінеральними добривами, що стане важливою запорукою майбутнього високого врожаю.